“‘t Klikt, ze komen hun afspraken na en ze lijken op ons.”

Wegenbouwers André en John van den Hanenberg, Oss

Vader André en zoon John van den Hanenberg verkeren in de afrondende fase van een bedrijfsoverdracht. Die heeft, als alles achter de rug is, zo’n vijf jaar geduurd. André: “Inge en Rob zijn niet onze adviseurs in dit traject, dat al begon voordat zij samen in zaken gingen, maar ze laten niet na ons allerhande nuttige en slimme tips te geven. Overigens wel apart: ze zijn niet onze adviseurs, maar ze hebben zich meer met de overdracht bemoeid dan degenen die wél onze adviseurs zijn. Dat tekent hun betrokkenheid.”

John, die dus langzaam maar zeker de scepter overneemt: “Berlo en Nijmeijer lijken op ons. Ze hebben er lol in, net als wij. Wij zoeken advies en steun en zij geven dat, maar als wij ergens een verkeerde inschatting van maken, zullen Inge en Rob dat meteen zeggen. Ze behoeden ons dus ook voor narigheid.”

Bij Hanenberg Wegenbouw, dat in 2008 veertig jaar bestaat, werken zo’n vijftig mensen. Het bedrijf houdt zich bezig met wegenbouw, grond- en rioleringswerk en bouw.

Berlo en Nijmeijer verzorgen, samen met partners in hun netwerk, de gehele accountancy en fiscaliteit en begeleiden de voor de overdracht benodigde herstructurering.